Η Yoga Birthing Lightly αποσκοπεί στην αύξηση της άνεσης των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, ενώ παράλληλα βοηθάει στην μείωση της ανάγκης για ιατρική παρέμβαση, εφαρμόζοντας προσεκτικά επιλεγμένες και δοκιμασμένες ασκήσεις της Yoga.
Αποτελεί ήπια γυμναστική η οποία βοηθάει στην μείωση του άγχους με αναπνοές και τεχνικές χαλάρωσης. Οι τεχνικές του Birthlight είναι πρωτοπόρες και προσαρμοσμένες ώστε να είναι οι ασφαλέστερες και οι καταλληλότερες για τις εγκύους.

Η Birthlight Yoga βοηθάει την έγκυο όχι μόνο στην περίοδο της κύησης αλλά και κατά την διάρκεια του τοκετού με:

  • Εναλλαγή στάσεων και συνεχή αλληλουχία κινήσεων την ώρα του τοκετού
  • Τεχνικές αναπνοών, οι οποίες βελτιώνουν την αναπνοή της γυναίκας, γεγονός απαραίτητο τόσο κατά την διάρκεια του τοκετού όσο και σε όλη την μεταγεννητική περίοδο
  • Σωματική και συναισθηματική ευεξία, η οποία προκύπτει από τις ασκήσεις και τις τεχνικές χαλάρωσης
  • Ελαστικότητα και σταθερότητα του πυελικού εδάφους, ώστε να υπάρχουν σωστά θεμέλια για την έγκαιρη αποκατάστασή του, ακόμα και όταν η ιατρική παρέμβαση κριθεί απαραίτητη
  • Αύξηση των επιπέδων της ωκυτοκίνης, όπως επιβεβαιώνουν οι έρευνες (McNabb 2003)

Το πρόγραμμα εμπνεύστηκε από τις μαίες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου όπου οι γυναίκες χρησιμοποιούν την αναπνοή τους για την εξώθηση, εκπνέοντας χωρίς να σπρώχνουν, ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης ή αν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τη γιόγκα, και είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές NICE για την εξομάλυνση της γέννας (2008).

Στην ΜΑΜΑΜΑ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. συμμεριζόμαστε την άποψη ότι ο φυσικός τοκετός είναι εφικτός για την πλειοψηφία των εγκύων χαμηλού κινδύνου, όμως η επιλογή της κάθε γυναίκας είναι απολύτως σεβαστή.

Η ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα στις τάξεις μας έχει ως στόχο να μεταφέρει ένα κοινό αίσθημα εορτασμού και απόλαυσης για αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίοδο αλλαγών, διότι όλα τα μωρά αξίζουν ένα θερμό καλωσόρισμα σε αυτόν τον κόσμο.


Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στον ζεστό χώρο του Ananda Yoga Center, 25ης Μαρτίου 13, Πλατεία Ν.Σμύρνης κάθε Πέμπτη 11:30-13:30.Για την καλύτερη οργάνωση των τμημάτων κρατήστε έγκαιρα την θέση σας τηλεφωνικά στο 210 94 14 434 & ηλεκτρονικά στο [email protected].

Comments are closed.