ΕΥΤΟΚΙΑ

Το 1997 η επίσκεψη της Αμερικανίδας μαίας Clarabeth Loprinzi-Cassel στην Ελλάδα και η ομιλία της στο μαιευτήριο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ» έγινε η αιτία να γνωριστούν και να συνεργαστούν τα άτομα που σήμερα αποτελούν τον πυρήνα του «ΕΥΤΟΚΙΑ»
Το 2001 ιδρύεται το μη κερδοσκοπικό σωματείο για την προαγωγή του φυσικού τοκετού με την επωνυμία “ΕΥΤΟΚΙΑ” κατόπιν παρότρυνσης και άλλων ατόμων γνωστών στο χώρο του φυσικού τοκετού : Frederick Laborer, Michel Odent, Suzan Arms και Emmanuel Galacteros οι οποίοι είναι και επίτιμα μέλη. 
Το “ΕΥΤΟΚΙΑ” είναι μέλος της Ομοσπονδίας Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Οργανώσεων για τον τοκετό ΕNCA (European Network of Childbirth Associations) ενώ μέλη του είναι μητέρες, μαίες, γιατροί, ψυχολόγοι και άλλοι, επαγγελματίες και μη, άνθρωποι ευαισθητοποιημένοι στα θέματα μητρότητας.
Το “ΕΥΤΟΚΙΑ” βρίσκεται σε συνεχή δραστηριότητα με ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας, εκπαιδευτικά σεμινάρια, ομιλίες κλπ. παραμένοντας πιστό στους σκοπούς και στόχους του.Το σωματείο διοικείται από Δ.Σ. 7 μελών, το οποίο εκλέγεται ανά τριετία και σήμερα απαρτίζεται απο τις κυρίες:Ελευθερία Δημοπούλου-πρόεδρο,Ευαγγελία Χρηστάκου-αντιπρόεδρο, Ειρήνη Τζιβρά-ταμίας, Μαρία Κύρου-γραμματέα, Σταυρούλα Αθανασοπούλου-ειδική γραμματέα, Αντιγόνη Ωραιοπούλου-μέλος, Λαμπρινή Παληκαρά- μέλος.


ΙΣΙΔΩΡΑ ΚΑΡΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ


H Ισιδώρα Καραδημητρίου είναι διεθνούς φήμης Βusiness & Mind Trainer, NLP Coach και Inspirational Speaker. Η ενασχόληση της με το NLP για γονείς, εκπαιδευτικούς & παιδιά, είναι αποτέλεσμα της αγάπης της για τα παιδιά.

Μαζί με την ομάδα της, υποστηρίζουν γονείς, παιδαγωγούς & παιδιά με τη μέθοδο του NLP, ώστε να αναπτύξουν υγιείς προσωπικότητες και να εξελιχθούν σε χαρισματικοί άνθρωποι, έχοντας στη φαρέτρα τους το έγχειρίδιο χρήσης του μυαλού τους.


ΜΑΡΘΑ ΚΛΟΥΚΙΝΑ

Απόφοιτος του Laban Centre for Μovement and Dance με ΒΑ (Ηons)degree και υπότροφος του American Dance Festival 2001.
‘Eχει συνεργαστεί με διάφορες ομάδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και υπήρξε μέλος τις χορογραφικής ομάδας του Δ.Παπαιωάννου για τις Tελετές Eναρξης και Λήξης των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας 2004. ‘Εχει δουλεψει ως χορογράφος και κινησιολόγος στο θέατρο και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Εθνικό Θέατρο,την Εθνική Λυρική Σκηνή,το θέατρο Αμόρε,το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.Έχει χορογραφήσει στη Μικρή Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου για τις παραγωγές παιδικού θεάτρου «To αγόρι με τη βαλίτσα», «Η Κοιμωμένη ξύπνησε» ,«Poυμπελστίλσκιν», «Παραμυθι-ssimo» και έχει συν-σκηνοθετήσει με την Ξ. Καλογεροπούλου τις παραστάσεις «Έλα έλα» και «Που είναι;» για παιδιά ηλικίας 1 1/2 ως 6 ετών. ‘Eχει επίσης σκηνοθετήσει την παράσταση «Από που πάνε για το κάστρο,παρακαλώ;» για παιδιά από 4 εως 12 χρονών .

Μελέτησε την ανάπτυξη βρεφών και νηπίων με την Dr.Chava Shelhav (2009-2013) και ολοκλήρωσε την πρακτική της στην Ολλανδία στη μέθοδο Child’Space Chava Shelhav method, (Developmental monitoring for babies and toddlers). Διδάσκει δημιουργική κίνηση και αυτοσχεδιασμό εδώ και 18 χρόνια σε νήπια, παιδιά, εφήβους, ενήλικές επαγγελματίες και ερασιτέχνες ενώ από το 2006 είναι μόνιμη συνεργάτης του Θεατρικού Εργαστηρίου της Μικρής Πόρτας. Έχει παρουσιάσει τo εκπαιδευτικό της έργο στο Πανελλήνιο Συνέδριο Βρεφονηπιαγωγών 2011, στα ΤΕΙ της Αθήνας στο Τμήμα Βρεφονηπιοκομίας και σε Ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού. ‘Eπίσης πήρε μέρος στο 1o Feldenkrais Training (Awareness through movement) στην Αθήνα.
Το 2013 δημιούργησε το Child’SpaceAthens, το πρώτο κέντρο εφαρμογής της μεθόδουChild’Space στην Αθήνα.


ΜΑΡΙΑ ΣΙΓΑΛΟΥ


Η Μαρία Σιγαλού, είναι μαμά 4 παιδιών, αρχιτέκτων και δημιουργός της ithmos kids και του mionido.Με τη γέννηση των παιδιών της, το έντονο ενδιαφέρον της στρέφεται σε ό,τι αφορά τα παιδιά και τα βοηθά στην αβίαστη και φυσική ανάπτυξή τους σε ψυχολογικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο! Η έμπνευσή της πηγάζει από αυτά, οι σκέψεις της γυρίζουν γύρω από τον κόσμο τους. Η εκπαίδευσή της πάνω στη μοντεσσοριανή φιλοσοφία, ως πιστοποιημένη Α.Μ.Ι. Montessori assistant to infancy (0-3years), την βοήθησε να εμβαθύνει πάνω στον κόσμο των μικρών παιδιών. Έχει εστιάσει λοιπόν στη διαμόρφωση του βρεφικού περιβάλλοντος.

Με οδηγό τη μοντεσσοριανή φιλοσοφία, με τη ματιά του αρχιτέκτονα μα και της μαμάς, δημιούργησε την ithmos kids, που παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα για παιδιά και έχει σαν στόχο να βοηθήσει τις οικογένειες να διαμορφώσουν το περιβάλλον των παιδιών τους.

“Χαίρομαι όταν μπορώ να βοηθήσω στη δημιουργία ενός καλύτερου περιβάλλοντος για τα παιδιά!”

σπουδές: αριστούχος Αρχιτεκτονικής σχολής Ε.Μ.Π. | πιστοποιημένη Α.Μ.Ι. Montessori assistant to infancy (0-3years) | γλώσσες: Γαλλικά sorbone 1|επαγγελματική δραστηριότητα: εργασία σε γνωστά αρχιτεκτονικά γραφεία, δημιουργία αρχιτεκτονικού γραφείου ithmos architecture, διδασκαλία οικοδομικής, οργάνωση παιδικών εργαστηρίων origami, συνεργασία με το μοντεσσοριανό πολυχώρο Ν. Σμύρνης, δημιουργία του mionido και της ithmos kids |ενδιαφέροντα: παιδαγωγικά, υγεία, οικολογία, εσωτερική εξέλιξη…


ΜΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

Γεννήθηκε στην Αθήνα είναι απόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών του ΕΚΠΑ και ασχολείται με τις παραγωγές συναυλιών. Η ενασχόληση της με την capoeira ξεκινάει ήδη από το 2004. Το 2013 λαμβάνει τη ζώνη του δασκάλου και έκτοτε με την ομάδα της παραδίδουμε μαθήματα και παίρνει μέρος σε δράσεις που αφορούν κυρίως σε παιδιά. Ενδεικτικά έχουν συνεργαστεί με τη Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στα πλαίσια του summer camp αλλά και των κυριακάτικων δράσεων τους, με το Δήμο Αθηναίων στο project «ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» , το Dourgouti Island Hotel Project και πολλά άλλα. Ταξιδεύοντας συχνά σε πολλές χώρες για σεμινάρια και αγώνες capoeira αλλά και στην ίδια της την «πηγή», τη Βραζιλία, προσπαθεί να εξελίσσει τις τεχνικέςτης έτσι ώστε να προσφέρει στα παιδιά μία ολοκληρωμένη μουσικοκινητική εμπειρία.

 

Comments are closed.