Η Ρεφλεξολογία είναι μια εναλλακτική και συμπληρωματική μέθοδος θεραπείας η οποία χρησιμοποιεί πιέσεις σε συγκεκριμένα σημεία στα χέρια και τις περισσότερες φορές στα πέλματα σε σημεία τα οποία αντιστοιχούν σε όλα τα μέρη του σώματος .

Η Ρεφλεξολογία είναι μία ασφαλής μέθοδος οι οποία μπορεί να εφαρμοστεί σε όλη την περίοδο της μητρότητας, πρίν από τη σύλληψη μέχρι και τη λοχεία, έχοντας ως στόχο να δημιουργήσει τις βέλτιστες σωματικές και συναισθηματικές συνθήκες στη γυναίκα.

Τα οφέλη της Ρεφλεξολογίας στην περίοδο της μητρότητας είναι αναρίθμητα:

Πριν τη σύλληψη βοηθάει το νευρικό, ενδοκρινικό, κυκλοφορικό και γεννητικό σύστημα.

Στην κύηση ανάλογα με το τρίμηνο στο οποίο βρίσκεται η γυναίκα, μπορεί να βοηθήσει σε συμπτώματα όπως: καούρες, ναυτία, δυσκοιλιότητα, άγχος, αλλαγές στην όρεξη, πόνοι στην πλάτη και την μέση,πρωινή αδιαθεσία και ζαλάδες, οίδημα κάτω άκρων (αντενδείκνυται σε περιπτώσεις προεκλαμψίας).

Στον τοκετό μπορεί να εφαρμοστεί τόσο για να προσφέρει χαλάρωση μεταξύ των συστολών όσο και για να βοηθήσει στην εξέλιξη του τοκετού, διεγείροντας το ενδοκρινικό σύστημα της και ενισχύοντας την έκρυση ωκυτοκίνης.

Στην λοχεία μπορεί να βοηθήσει μέσω της αποσυμφόρησης του λεμφικού συστήματος σε προβλήματα όπως πχ η μαστίτιδα ή οι φραγμένοι πόροι, ενώ παράλληλα βοηθάει τη μητέρα να χαλαρώσει και να αφιερώσει χρόνο και στον εαυτό της.

Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κατόπιν ραντεβού.

 

 

Comments are closed.