ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η ΜΑΜΑΜΑ ΚΟΙΝΣΕΠ σε συνεργασία με το κέντρο ΑΥΤΟΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία αφηγηματικής πρακτικής εμπνευσμένης από την φύση!tree
Όταν η ζωή μας είναι σε δίνη, είναι όπως ένα ποτάμι ορμητικό γεμάτο από απροσδόκητες καταστάσεις και κινδύνους .
Όταν βρισκόμαστε στη μέση αυτού του ορμητικού ποταμού, δυσκολευόμαστε να εκφραστούμε διότι όλες οι δυνάμεις μας προσανατολίζονται στην άμεση επιβίωσή μας. Έχουμε τότε την ανάγκη να βρούμε το κατάλληλο μέρος της όχθης για να πηδήξουμε έξω από την δίνη του ορμητικού ποταμού και να σκαρφαλώσουμε σε ένα ασφαλές σημείο της όχθης απ’ όπου θα μπορούμε να παρατηρούμε την ζωή μας ξεκάθαρα.Ένα μέσο να το κάνουμε αυτό είναι το “το Δέντρο της Ζωής”.
Στο Δέντρο της Ζωής οι άνθρωποι ζωγραφίζουν τα διάφορα μέρη του μέσα από την αναγνώριση των αξιών, των ικανοτήτων, των δεξιοτήτων, των γνώσεων, των ονείρων, των προθέσεων, των ελπίδων, των δεσμεύσεων αλλά και μέσα απο τα είδη των σχέσεων που θέλουν οι ίδιοι να έχουν με τον περίγυρο και τους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής τους. Μέσα από αυτή τη διαδικασία οι άνθρώποι ενδυναμώνουν ψυχικά και συναισθηματικά.
Αυτός ο τρόπος οπτικής της ζωή μας, κατάγεται από την Ζιμπάμπουε , όπου η Nancezlo Ncube, ψυχολόγος και ο David Denborough από το Dulwich centre of Narrative Therapy and Community Work ( Adelaide, South Australia) δούλεψαν μαζί και βοήθησαν όσους πάλευαν με απώλειες ανθρώπων εξαιτίας του AIDS/HIV.
Έκτοτε, το Δέντρο της Ζωής χρησιμοποιείται σε πολλά πλαίσια σε όλο τον κόσμο, ενώ στο δικό μας, το διαπνεόμενο από την Δυτικό – Ευρωπαϊκή Παιδεία πλαίσιο, χρησιμοποιείται ως εργαλείο αυτογνωσίας.

Για όλους αυτούς τους λόγους “Το Δέντρο της Ζωής” δεν είναι απλά ένα εργαλείο αντιμετώπισης των προβλημάτων της ζωής. Απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες υγείας όπως είναι οι γιατροί, οι μαίες και οι άνθρωποι που εργάζονται με ευάλωτες ομάδες, όσο και σε ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες ή που απλά επιθυμούν να ενισχύσουν τον προτιμώμενο τρόπο ζωής τους.

Εισηγητές: Δημήτρης Κατσικαδέλης & Μαργαρίτα Κατσικαδέλη, Θεραπευτές Αφηγηματικής Προσέγγισης στην Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία.

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι αυστηρά μέχρι 12 άτομα. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στείλτε email στο [email protected]

Comments are closed.