Η Yoga Birthing Lightly αποσκοπεί στην αύξηση της άνεσης των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού, ενώ παράλληλα βοηθάει στην μείωση της ανάγκης για ιατρική παρέμβαση, εφαρμόζοντας προσεκτικά επιλεγμένες και δοκιμασμένες ασκήσεις της Yoga.
Αποτελεί ήπια γυμναστική η οποία βοηθάει στην μείωση του άγχους με αναπνοές και τεχνικές χαλάρωσης. Οι τεχνικές του Birthlight είναι πρωτοπόρες και προσαρμοσμένες ώστε να είναι οι ασφαλέστερες και οι καταλληλότερες για  τις εγκύους.

Η Birth Yoga βοηθάει την επίτοκο την ώρα του τοκετού:

  • Με την εναλλαγή στάσεων και την συνεχή αλληλουχία κινήσεων την ώρα του τοκετού
  • Με τις τεχνικές αναπνοών, οι οποίες βελτιώνουν την αναπνοή της γυναίκας, γεγονός απαραίτητο οχι μόνο κατα την διάρκεια του τοκετού αλλά και σε όλη την μεταγεννητική περίοδο
  • Με την σωματική και συναισθηματική ευεξία που προκύπτει απο τις ασκήσεις και τις τεχνικές χαλάρωσης
  • Με την ελαστικότητα και σταθερότητα που δημιουργείται στο πυελικό εδάφος, δημιουργούνται καλύτερα θεμέλια  για την αποκατάσταση το περινέου, ακόμα και όταν η ιατρική παρέμβαση κρίθει απαραίτητη.
  • Με τη αυξήση των επιπέδων της ωκυτοκίνης, όπως επιβεβαιώνουν οι έρευνες (McNabb 2003).

Το πρόγραμμα εμπνεύστηκε από τις μαίες στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου οπου οι γυναίκες χρησιμοποιούν την αναπνοή τους για την εξώθηση, εκπνέοντας χωρίς να σπρώχνουν, ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης ή αν έχουν προηγούμενη εμπειρία με τη γιόγκα, και είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τις κατευθυντήριες γραμμές NICE για την εξομάλυνση της γέννας (2008).

Στο ΜΑΜΑΜΑ συμμεριζόμαστε την άποψη ότι ο φυσικός τοκετός είναι εφικτός για την πλειοψηφία των εγκύων χαμηλού κινδύνου, όμως η επιλογή της κάθε γυναίκας είναι απόλυτως σεβαστή.

Η ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα στις τάξεις μας έχει ως στόχο να μεταφέρει ένα κοινό αίσθημα εορτασμού και απόλαυσης γι αυτή την τόσο ιδιαίτερη περίοδο αλλαγών, διότι όλα τα μωρά αξίζουν ένα θερμό καλωσόρισμα σε αυτόν τον κόσμο!


Τo νέο τμήμα ξεκινάει από την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, ώρα 4:30-6:30μμ, στον ζεστό χώρο του Ananda Yoga Center, 25ης Μαρτίου 13, Πλατεία Ν.Σμύρνης. Για την καλύτερη οργάνωση των τμημάτων παρακαλούμε ενημερώστε μας για την παρουσία σας τηλεφωνικά στο 210 94 14 434 & ηλεκτρονικά στο [email protected].

Comments are closed.